Total Pageviews

Thursday, February 3, 2011

LaWaK SYok !!!!


23 Perkara yg tidak boleh dilakukan semasa MEMANDU


1. Tidur dengan nyenyak.
2. Membebel tak sudah-sudah.
3. Menyumpah-nyumpah trafik light dan polis trafik.
4. Menghidupkan lampu isyarat tak tentu hala.
5. Membunyikan hon sesuka hati.
6. Menelefon kekasih masing-masing sampai terlentuk-lentuk.
7. Buka cermin tingkap dan meludah sesuka hati.
8. Menunjukkan penumbuk kepada pemandu lain.
9. Melanggar tiang lampu isyarat.
10. Masuk ke lorong bertentangan.
11. Menjerit-jerit tak tentu hala.
12. Menukar seluar.
13. Mandi sambil berkemban.
14. Menggosok gigi dengan air enjin.
15. Meminjam telefon bimbit pemandu lain.
16. Mengurat pemandu lain dan pejalan kaki.
17. Makan sirih.
18. Memesan teh tarik di gerai tepi jalan.
19. Duduk di tempat duduk penumpang.
20. Menari-nari terutama bila dengar lagu Hindustan.
21. Mengorek-ngorek lubang hidung dengan tombol gear.
22. Membaiki komputer yang rosak hardisknya.
23. Menelefon boss anda dan menyatakan anda menyampah dengannya

KarAm singh WALIA- ayat power

1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah
2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan
3. Tiada rotan, pelempang berguna juga
4. Biar lambat asalkan tak cepat
5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi
6. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula
7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar
8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock
9. Secupak takkan jadi 18 cupak
10. Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati meninggalkankulit, manusia mati meninggal dunia
11. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan didalam mulut.
12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap
13. Alang-alang mandi biar guna sabun
14. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras
15. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun
16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang.... bisu
17. Hidup segan mati di tanam
18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa
19. Lembu punya susu cap teko dapat nama
20. Sehari selambar benang lama-lama benang habis
21. Jika kail panjang sejengkal, beli le yang panjang sikit kalau nak ngail di laut. (beli la pukat tunda lagi baik)
22. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa
23. Membujur lalu melintang pukang
24. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri,lebih baik hari tak hujan
25. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut
26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili
27. Kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi boleh blah!!


                                            nie lagi syok!!!!!!
video
THe eND

Tuesday, February 1, 2011

kawan...

ini kisah ak mase first time masok politeknik..nak kate kisah lucu x lar...tp yg akan ak cerite nie semuanyer kisah benar lar....Pertama kali ak jejak poli nie,ak rase happy lar,sbb dpt gak ak sambong blaja kat IPTA...Lps je ak daftar kat poli nie...ak terus p amik barang keperluaan ak pastu terus masok bilik yg ditetapkan lar...
orang pertama yg ak kenal mase 2 ialah paan...sbb die lar roomate ak,yg ak peliknyer muke si paan nie mcm sebaya dgn ak tp rupe2nyer umur die atas ak 2 tahon....muke suci je...tp ati xtaw lar..hehehehhehehe!!!!
tapi bagi ak si paan nie orangnyer bole lar dikatekan baik,xsombong,senang berbual,paling penting die nie bole lar dikatekan seorang yg jujur....
orang kedua plak yg aku kenal ialah aliff...haa!!!klau korang nak taw die nie lagi best....muke memang mcm budak2 mase ak jumpe die first time...tapi sebenarnyer umur die lagi tue dari paan...beza dengan paan cume setahon je...ehhehhe!!!!...mule2 ak tengok si aliff nie,ak terus ckp"kerek nyer mamat sekor nie"(dlm ati lar)...
tp sebenarnyer perangainyer lebih kurang mcm paan lar...aliff nie cume xbanyak ckp je...
tp ape pown,ak anggap dieorang nie sebagai abang sbb dieorang lebih tue dari ak...hehehehehe :)
nie lar die paan!!!!...orng nyer bole lar dikatakan macho...ape pendapat korang????
nie lar die roomate ak...

ini plak aliff....cube korang tengok muke die...muke mcm budak umur 18 tahon je kan????
tapi klau korang tengok kat gambar passport die...perrghh!!!mcm gangster muke die..

Sebenarnyer ramai lagi yang ak kenal kat poli nie...tp yang gtau nie bole lar dikata kawan terbaik ak kat politeknik nie...klau ak ceritakan semua sampai tahon depan pown x abis.....
ak akan kenal kan classmate ak kat korang lar...tp yg lelaki je lar...hehehhehe!!!
Bdak klas aku yg mule2 ak jumpe nie namenyer nasrul...tp sayang, baru kenal beberape minggu die da behenti poli...ak pown xtaw ape masalh die...member lain plak ialah apis n zahrul...pastu bsoknyer baru remy,faez,wan n putra....Bdak laki kelas kitaorang cume ade 7 orng je termasok ak lar...klau pompuan jgn cite lar...memang ramai giler...
mule2 ak memang xbanyak cakap lar dengan dorang...biase lar baru kenal,mestilah segan....hehehehe!!!!
tapi lepas sebulan ak blaja dgn dorang,rase seronok 2 da mule timbol...kitaorang da mule lpk same2...kuar jln same2....memang best lar ade kawan ramai nie...yg penting dorang sporting!!!!!slalunyer lepas klaz ak suke lpk bilik sorang2....tp lps kenal dorang nie...bilik 2 da mcm rumah tumpangan ak je...ahhahahaaha..ak lpk bilik dorang je...pastu dapat kenal dgn roomate dorang...orang kata hidup ini memang indah lar dpt kawan yg ramai...ehhehehehehehehehh!!!!!!!

haa....nie lar classmate aku!!!!ramai x????
jejakanye sangat2 sikit....tp gadis2 nyer rami giler!!!!
hehheheheehhe...

fuyooo!!!!!!sempat posing lagi....
lps habis choir nie...
walaupown klah,kitaorang tetap enjoy dengan persembahan kiteorang nie....
hehhehehehehe!!!!!!klah dengan bergaya...huhuhuhu...

posing di tepi highway!!!!!
tengah sesat2 pown sempat bergambar...
memang sporting lar dorang nie...
ahhahahahaha!!!!!

Ini je lar yg dapat ak cite kan pasal kawan2 ak kat korang...
nanti klau ak ade cerita baru,ak akan kongsi kan dengan korang...BYE!!!!!!!!!!

THE END

first time buat blog

sedih ade gembira pown ade...baru blaja wat blog mcm2 masalah timbol....yang happynyer dapat wat blog tp lepas siap je wat blog kene marah la plak sbb wat blog kat uma member pastu lpk dari mlm sampai ke subuh...biase lar,kehidupan seorang anak tunggul...ehhh!!!!silap lar..anak tunggal...mak bapak mane yg x risau klau anak x balik uma...problem lain pulak,mase nak wat blog nie...ak kene gigit dgn nyamuk yg berjuta2...biase la uma kampong...lagi2 kat tengah2 sawah....heheheheh!!!!tapi yg xleh tahannyer,tengah syok2 wat blog nie...perot plak wat problem....2 3 kali ak g toilet....sampai da xlarat ak dibuatnyer...tapi seronok sangat dapat menjadi salah sorang kaki blogger...hehehehehehehe
oppss....lupe plak nak kenalkan diri ak....nama ak
MUHAMMAD AMIERUL HAKIMMOHAMED SAID
nama panggilan ak meo....tp ade orang panggil ak mok,bob dan mcm agi lar...heheheh
aku nie seorang yang
simple,happy,nice,n fat

Apa ada pada 'MUHAMMAD AMIERUL HAKIM' ?

MUHAMMAD AMIERUL HAKIM
M Mesra
U Untung
H Harum
A Amanah
M Menawan
M Manis
A Alim
D Dinamik
A Abadi
M Murah hati
I Ikhlas
E Emosional
R Ramah
U Ulung
L Lemah-lembut
H Harum
A Asli
K Komited
I Idealistik
M Mulia
nie gambar ak nan member ak....
macho x kitaorang???ahhahaha
ak yg x pakai songkok 2...senang cite yg sihat 2...
ehehhehhehe...