Total Pageviews

Tuesday, February 28, 2012

ciri-ciri wanita dan lelaki yang tidak boleh dibuat teman hidup

assalammualaikum kawan2...
ak nak cite sikit pasal dua bende yg ak bace dalam 
1 artikel tapi ak lupe la blog sape aku bace !!!!
Dalam artikel itu ada tulis "suami membelasah isterinya kerana isterinya tersebut pulang 
kerumah ibunya tanpa memberitahu suaminya"...
dan lepas itu "isterinya menyihir suaminya akibat cemburu buta"...
bila ak bace artikel yg kat atas tu ak terus dapat idea nak wat entry baru!!!
yang artikel first tu mungkin salah isterinya sbb keluar rumah tanpa izin suami...
tapi kerana panas baran suami tersebut terus membelasah isterinya...
artikel kedua tu paling menyedihkan,gara2 cemburu sanggup dia sihirkan suami die...
memang xkan cium bau syurga la...patut la ak penah dengar dari orng2 kuat agama 
ckp ahli neraka kebanyakkanya adalah wanita...

ciri2 lelaki yg dibenci perempuan 

gambar sekadar hiasan...
  • PANAS BARAN- normal la klau setiap orng ada rasa marah,tapi orng yg panas baran nie langsung xpandai kawal kemarahan...bende kecik pown bole naik angin...sampai ada yg gune kekerasan..pukul la,belasah,terajang...kadang2 dieorang xsedar ape dieorang buat... so,klau pakwe korang ade sikap mcm nie,jaga2 la...silap haribulan tangan die akan melekat kat pipi korang... :)
  • MATA KERANJANG- hah!! yg nie korang kene jaga2 la..jangan cari yg kaki clubbing,sbbnyer kebanyakkan lelaki yg mcm nie senang2 je tukar awek,da mcm tukar baju...klau korang kawin dengan lelaki mcm nie,berkemungkinan korang akan dapat madu...kira ok klau dapat madu sbb korang dpt ganjaran Payung Emas...klau laki korang kerja nyer berkepit dengan minah2 Bohsia kat luar sana.. hah!!amekk ko!!..hahaha
  • SUKA MENIPU- menipu nie memang banyak la..selalu nyer bile baru nak kenal2....biasela la,klau lelaki mcm nie selalunye ckp single padahal awek keliling pinggang,itu kira ok lagi..nie ada yg da kawin n anak da 3-4 orng masih mengaku single...orng mcm nie la korang kene jauhkan diri...nanti ada yg gigit jari menagih cinta...huhuhu :(

ciri2 wanita yang dibenci lelaki

 gambar sekadar hiasan...
  • CEMBURU BUTA- inilah perangai wanita skang,suke buruk sangka dengan pakwe/husband dieorang...cemburu tu normal la pada setiap insan dimukabumi yang indah ciptaan ILAHI.....tapi beragak la,sampai ada yg sanggup hantar spy,skodeng laki die tiap hari...ada yg melampau sampai bagi laki die makan nasik kangkang supaya laki die tunduk kat die...ish3 teruk gile la...xde pegangan agama langsung...
  • MATA DUITAN- permpuan lebih pentingkan harta dan wang ringgit...suka shopping bende yg xperlu,mkan tempat2 mahal mcm hotel 5 star...kejenye menghabiskan duit..lakinya penat carik duit,die senang2 mengabiskannya...memang xde hati perut la..orng mcm nie la jgn amik wat bini..menyusahkan!!! :)
  • MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI- lebih kepada kecantikan paras rupa dan bentuk badan...klau boleh nak kuar jalan2 nak mekap tebal2...kuar makan mekap tebal...sume bende nak gune makeup...lepas 2 kerap pergi pusat kecantikan nak dapatkan rawatan kulit berkedut...huh!!!bende mcm 2 xpenting la...pergi senam aerobik la n mcm2 lagi la.. klau korang kawin dgn orng mcm nie,hurmm...makan kedai mamak je la jwabnyer...pastu die lupe tanggungjawab sebagai seorang isteri...korang pn da rase mcm Bujang kembali..ahahahaha
ak rase cukup la sampai sini je celoteh ak...
klau bagi lagi banyak,takut ade yg makan hati plak...
so,renung2kan dan selamat beramal!!!

P/S: kepada sesiapa yg terasa hati,ak minx maapla ye..xde niat pun nak sakit kan ati sesiapa...
niat dihati hanya la untung berkongsi dan bukan untuk menyakiti!!! PEACE NO WAR :-)

2 comments:

  1. Awek dalam gambar tuu, boleh mintak no tepon x? mihmihmihmih.
    x)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha!!!gambar yg mane 1????
      klau nak bole je....

      Delete

rasa-rasa diri anda kacak/cantik sila la komen..thanks